LIRIODENDRON TULIPIFERA (LALE AĞACI) Lale ağacı, çam ağacı dışında yaprak döken ağaç türleri arasında en uzun olan ağaçtır. Boyu 60 metreye kadar ulaşan yaklaşık 300 yaşında olan lale ağaçlarının olduğu bilinmektedir. Lale ağaçlarına Türkiye’de ulaşmak çok da mümkün değildir. Yurt dışında eski saraylar ve katedrallerin bahçelerinde çok yaşlı lale ağaçlarını görmek mümkündür. Önceki yıllarda çok yaygın olmayan genç lale ağaçlarının popülerliği ise son birkaç yılda artmaya başlamıştır.
Lale ağacının başka ağaç türlerine benzemeyen kendine özgü yaprakları vardır. Piramit şekliyle lale ağacı toprağına alışıp ortamını sevdiğinde az zamanda hızlı bir gelişim gösterebilir. İlkbahar ayında yağmur gören, toprağı suyu geçiren ve hafif rutubetli bir bölgede lale ağacı gelişim gösterebilir. Gölgeyi sevmeyen ağaç sürekli güneş görebileceği bir yerde olmalıdır. Açık yeşil olan yaprakları sonbaharda dökülme zamanında altın sarısı renkte dökülür. Amerika ve Avrupa kıtasında yol bitkisi olarak da kullanılmaktadır.
Lale ağacı çiçeklerinin ardından oluşan ve tahtaya benzer bir görünüm gösteren kozalaklardan çıkan kanatlı tohumla yetiştirilebilir. Doğal yolla fide elde edilebileceği gibi Temmuz ve Ağustos ayında elle ekilerek de elde edilebilir. Çiçekleri arılar tarafından kullanılır. Bal yapımında kullanmak için oldukça zengindir. Lale ağacının açık yeşil renkteki odunu inşaat isçiliği, ev eşyaları ve gemi yapımı başta olmak üzere bazı marangozluk işlerinde kullanılır.